|
Spojená škola sv. Vincenta de Paul (Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
|
| Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému |
| Autor |
Príspevok |
EXziak hosť fóra
|
Zaslané: sobota, 2. septembra 2006, 18:17 Téma: je mi z toho smutno.... |
|
|
Kedysi som bol pysny nato ze som bol sucastou tejto skoly.Pacilo sa mi vedenie, ucitelky boli v pohode a aj ucenie sa dalo zvladnut. Teraz ked sa dozvedam ci uz z ust mladsich ziakov alebo z televizie ze co sa deje na mojej byvalej skole tak je mi z toho ozaj takmer do placu. Kvalifikovani personal bol doslova vykazany zo skoly, do skoly sa bezne nosi chlast a dokonca aj marihuana. Takze tomuto sa dnes vravi cirkevna skola?? No proste hnus. Ozaj ma mrzi ze kedysi uznavana skola takto dopadla. Normalne sa az hanbim ked sa ma ktosi spyta ci som tam chodil. A cim bol sposobeny tento nahly upadok??? Vystavim dobrich ucitelov ktori si vedeli dupnut a mali dlhorocny respekt, takichto ucitelov nahradili nove tvare na ktore kazdy kasle...ved preco aj nie...nemaju anilen vlastnu metodu ucenia lebo len nedavno skoncili vysku....Navrhujem zmenu vedenia
PS. Mali by ste daco robit so skolskym dvorom a VYMENTE SI UZ KONECNE STATNU VLAJKU....je to na zaplakanie |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006 Príspevkov: 760 Bydlisko: Bachova 4 Reputácia: 1251.5   Hlasovania: 9
|
Zaslané: sobota, 2. septembra 2006, 21:48 Téma: |
|
|
Zaútočiť na niekoho na základe televíznych reportáží a referencií z tretej ruky je podľa Teba príklad kresťanského správania? V každodennom frmole vždy znova a znova zabúdame na tie smiešne verše (Matúš 7:3–5), čo od nás naivne požadovali:
| citát: | Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš?
Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: „Dovoľ, vyberiem ti smietku z oka“ – a ty máš v oku brvno?!
Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku z oka svojho brata. |
Podľa dostupných informácií boli dve výpovede u paní kolegýň, ktoré údajne mali permanentné konflikty s deťmi a/alebo rodičmi. Číslo 2 zrejme nezaznelo v televízii dostatočne zreteľne...
Pokiaľ ide o návykové látky, potom, ako sa problém prejavil na istom školskom výlete, vedenie školy sa ihneď spojilo s políciou. Medzi trestami bolo aj trvalé vylúčenie zo štúdia. Povedať, že pre našu školu sú návykové látky väčší problém než pre hociktorú inú školu, je asi také férové a objektívne, ako povedať, že v Petržalke je nebezpečné chodiť po chodníku, lebo sa tam strieľa za bieleho dňa.
Noví učitelia, ktorí k nám prišli v posledných rokoch, sú zďaleka nie iba čerstvo vyštudovaní učitelia. Ale plne kvalifikovaní učitelia práve aj v „strednom“, teda v ideálnom učiteľskom veku.
Školský dvor a zástava sa mi zdajú v poriadku. Videl si fotogalériu z brigády na upratovanie školského areálu? Keď nabudúce príde dvojnásobný počet dobrovoľníkov, stihne sa upratať ešte oveľa viac. Príď aj Ty!  _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lord Prachoš hosť fóra
|
Zaslané: nedeľa, 3. septembra 2006, 20:40 Téma: |
|
|
Cauko alex, tak ako sa dari?Co nove na mojej vdakabohu byvalej skole?
inak ved ty si aj admin nie? ved kto iny by stihal okrem prace aj vsetky tie hovadiny okolo skolskej webstranky . no tak ma zaujimalo ze ake nove fotky tam este mate? videl som uz tie pisomne maturity, s nostalgiou som si zaspominal(zda sa mi to jak 10 rokov a pritom to bolo len nedavno...!). vies co myslim, napr dake fotky z Krakowa(teda vlastne to boli Pekary ci nieco take)- ved tam si mi aj vlastne ten nick zhovadil(na konci ma byt totiz normalne "s" ). jaaaaaj to boli casy...inak o com bol vlastne ten zajazd? som bol vacsinou taky nevyspany ze som ani nevnimal potom co sme v tom meste robili ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Alexander Avenarius štamgast fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006 Príspevkov: 122 Bydlisko: 15 min. od školy Reputácia: 644.1   Hlasovania: 1
|
Zaslané: nedeľa, 3. septembra 2006, 22:05 Téma: |
|
|
Zdravím ťa...
len ťa prosím, tieto stránky čítajú aj prudko neplnoleté deti, skús nabudúce zušľachtiť svoj vokabulár...
| Lord Prachoš napísal(a): | | Co nove na mojej [...] byvalej skole? |
Na to tu máme tieto niekoľkogigabajtové stránky, wiki, fórum aj fotogalérie, aby sa každý mohol kedykoľvek dozvedieť, čo je u nás nové, aj keby bol trebárs práve na Kamčatke...
| Lord Prachoš napísal(a): | ved kto iny by stihal okrem prace aj vsetky tie hovadiny okolo skolskej webstranky  |
A prečo by to mali byť, prepytujem, „hovadiny“?
| Lord Prachoš napísal(a): | | no tak ma zaujimalo ze ake nove fotky tam este mate? |
To je v nových fotogalériách, založených na databázovom princípe (MySQL), veľmi prehľadné:
Akurát: v najbližších týždňoch (dúfame, že nie až mesiacoch) sa nám trochu budú miešať celkom nové fotogalérie s tými, čo budú prenášané z pôvodných fotogalérií. Ale vďaka jasnej kategorizácii (550 rôznych kategórií ) si myslíme, že prehľadnosť zostane vždy zachovaná.
Inak, aj tvoja bývalá trieda má vytvorenú svoju vlastnú fotogalériu. Tak dúfam, že tam občas pošlete aj vy sami nejaké fotky! (Zasielanie fotiek návštevníkmi fotogalérie sa hádam podarí rozchodiť ešte pred zajtrajším ránom prvého školského dňa...) Ja vám môžem sľúbiť, že tam čoskoro prenesiem 143 fotiek vašej triedy z vašej starej fotogalérie...
| Lord Prachoš napísal(a): | | videl som uz tie pisomne maturity, s nostalgiou som si zaspominal |
Teší nás, že rád na nás spomínaš.
| Lord Prachoš napísal(a): | | vies co myslim, napr dake fotky z Krakowa(teda vlastne to boli Pekary ci nieco take) |
Áno, tie fotky tam určite pribudnú... Akurát ja som bol v čase pobytu v Krakowe s energiou v mínuse, takže som nič nefotografoval... Ale terajší tretiak Tomáš Pustai sa zastrájal, že má veľa fotiek z Krakowa, tak dúfam, že ich dá k dispozícii pre fotogalérie... Trebárs už aj zajtra.
| Lord Prachoš napísal(a): | | inak o com bol vlastne ten zajazd? |
O koncentračnom tábore Osvienčim, nie? A ešte o tom, aby si vždy zajasal, keď uvidíš vo vzduchu trepotať sa európsku vlajku... A o krakowských MALBUSOCH !
| Lord Prachoš napísal(a): | | som bol vacsinou taky nevyspany ze som ani nevnimal potom co sme v tom meste robili |
Bol som na tom podobne, žiaľ bolo nevyhnutné aj v neskorých večerných hodinách pracovať na textoch... Veď tuším práve ty si mi požičal v Osvienčime peniaze na ľadový čaj, bez čaju by som tú obchôdzku nezvládol... Aj s čajom v sebe som mal dojem, že každú chvíľu tam aj ja skoncujem...
No, a pokračujeme v práci na databázach fotogalérií... V posledných dňoch sa mi sníva iba o phpMyAdmin vo forme tabuliek... Včera som kupoval šunku u mäsiara a myslel som, že to slečne vystrelím vo forme databázového príkazu: get 10 dkg where kráľovská šunka, etc...... _________________ avenarius@vdp.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tatino elév(ka) fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006 Príspevkov: 1
Reputácia: 103.6  
|
Zaslané: streda, 6. septembra 2006, 10:05 Téma: Je mi z toho smutno... |
|
|
Milý exžiak,
po prečítaní tvojho príspevku som pocítil smútok a ľútosť. Nie však nad stavom školy, ale nad tým ako ľahko si zmenil svoj názor na školu, keď - ako sám píšeš - ju poznáš. A zmenil si ho na základe jednej tendenčne spracovanej relácie v STV. Aj ja som ju sledoval a môžem povedať, že od objektivity bola hodne ďaleko. Tak trochu poznám aj pozadie tejto relácie a zdá sa, akoby bola spracovaná na objednávku niekoho, ktor nemá rád našu školu, resp. jej vedenie. Osoby si doplň sám.
Ako rodič, ktorého tri deti navštevovali túto školu, som sa prirodzene zaujímal o dianie na nej a snažil som sa byť podľa možností aj nápomocný. Na stretnutiach rodičovskej organizácie - občianskeho združenia Vincentínum - sme riešili množstvo rôznych problémov (najmä technických), ale získla som aj veľa informácií o škole od jej vedenia, ostatných rodičov a napokon od vlastných detí.
Nechcem tu rozoberať tú reláciu. Avšak, ak by v nej odzneli aj skutočné dôvody zrušenia pracovnej zmluvy s dvomi učiteľkami, ktoré v nej vystupovali, zistil by si, že zo školy nebol "vykázaný kvalifikovaný personál" alebo "vyštvaní dobrí učitelia" ako píšeš. Aj keď to tak v STV vyznelo, na škole nezostali len zlí a neskúsení učitelia. Príď a presvedči sa sám. Škola dosahuje veľmi dobré výsledky, úroveň výchovného a pedagogického procesu je veľmi dobrá. A aj medziľudsky to tu funguje dobre.
Áno objavili sa tu nedávno drogy. Ale vinník bol zistený a krátko na to opustil túto školu. Prípad bol vyriešený razantne a rýchlo. Medzi nami : bolo to prvýkrát za 10 rokov, ako to vyzerá na iných školách ? Podobne sa vedenie vysporiadalo aj s prípadom alkoholu medzi žiakmi. Takže nie je pravda, že "do školy sa bežne nosí chľast a dokonca marihuana". Aj tu možno vidieť, že na škole je kresťanská formácia, avšak prichádzajú do nej aj študenti alebo žiaci s pochybnými spôsobmi. Aj týchto musí škola formovať, je jediná cirkevná škola svojho druhu v celom Ružinove. Možno práve preto je škola tŕňom v oku niektorých, čo nemajú v láske Cirkev ani kresťanstvo.
Na záver ti chcem odkázať jednu vec : Môžeš byť naďalej hrdý na to, že si túto školu navštevoval. Je naozaj dobrá. Problémy sú vždy a všade, kde je viacero ľudí pohromade, tomu sa nevyhneme nikde. Ale hore hlavu - na tom základe, ktorý si tu dostal môžeš spokojne stavať, je dosť pevný.
Prajem ti všetko dobré. |
|
| Návrat hore |
|
 |
diana hosť fóra
|
Zaslané: streda, 6. septembra 2006, 14:25 Téma: |
|
|
Som ozaj milo prekvapená vynovenou stránkou školy, dúfam, že to bude smerovať len k lepšiemu. Páči sa mi, že sa tu môžu všetci slobodne vyjadriť s tým, čo ich trápi, či teší a je mi sympatické, že pani riaditeľka reaguje a odpovedá. Myslím, že aj toto je spôsob komunikácie učitel-žiak-rodič a môže byť veľkým prínosom. Držím palce a všetko dobré želám škole a všetkým, ktorí s ňou nejak súvisia  |
|
| Návrat hore |
|
 |
exstudentka hosť fóra
|
Zaslané: streda, 6. septembra 2006, 14:26 Téma: |
|
|
| Skuste si sadnut do skolskej lavice na tejto skole a som zvedava, ci si nechate od niektorych (vacsiny) profesorov, vlastne ucitelov, nadavat a ponizovat sa, to nehovorim o psychickom deptani .. . Ze vy vidite do diania na skole???? hahaha ano travite tam denne 6-7 hodin .. . aha a uplne viete ako sa k nam sparvaju a vsetko ostatne... Pekne od Vas ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mária Švantnerová riaditeľka školy

Na fóre od: 24. 5. 2006 Príspevkov: 133
Reputácia: 630.6   Hlasovania: 1
|
Zaslané: streda, 6. septembra 2006, 17:15 Téma: |
|
|
Milá exštudentka, myslím si, že sedieť v lavici akejkoľvek školy je vždy stresujúce a deprimujúce, najmä vtedy, ak študent nemá naštudované všetko tak, ako by mal...
Ver mi, teraz, na starosť som sa dala na štúdium angličtiny, a vôbec nestíham, popri všetkých povinnostiach sa na hodiny pripravovať a naozaj prežívam na každom "sedení" stres a najmä hanbu, že zase neviem to, čo som sa mala naučiť tak, ako by to vyučujúci chcel...
Ale neobviňujem z toho tých, ktorí sa snažia ma niečo naučiť, ale samu seba, lebo viem, že som neurobila všetko preto, aby ma pochválili...
Prajem ti, aby si na školu, ktorú teraz navštevuješ, predpokladám, že je to nejaká vysoká škola, nespomínala v zlom, tak ako spomínaš na našu školu, ktorej nevieš prísť na meno...
A tebe prajem, aby si našla odvahu obzrieť sa späť a pouvažovať o tom, či naozaj všetko, čo si tu prežila, bolo len to zlé...
My spomíname na všetkých svojich študentov s láskou a budeme radi, ak prídete a podelíte sa s nami o tom, čo sa vám tu nepáčilo, aby sme sa snažili nedostatky odstrániť a spríjemniť tak terajším študentom "nútený" pobyt v škole. _________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
diana hosť fóra
|
Zaslané: štvrtok, 7. septembra 2006, 10:28 Téma: |
|
|
Plne s Vami súhlasím pani riaditeľka,
je ľahké obviniť učiteľa, ale nech sa skúsia žiaci postaviť pred katedru, boli by prekvapení aké je to ťažké a stresujúce. Sama som zažila prednedávnom stretávku zo základnej školy po 21 rokoch a dve moje spolužiačky sa triednej úprimne ospravedlňovali za to ako nevhodne sa na hodinách chovali. Dozrievame vekom a životnými skúsenosťami, učíme sa pokore a pochopeniu celý život. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Exstudentka hosť fóra
|
Zaslané: štvrtok, 7. septembra 2006, 14:41 Téma: Pani Riaditelke |
|
|
Pani Riaditelka,
mam k Vam velku uctu, Vy ste uplne najlepsi clovek na skole, mate dobre srdce, az privelmi, ale Vasi podriadeni su fakt . . . Mozno nikto (iba moji (ex)spoluziaci) nepochopi, preco som castokrat isla do skoly s nechutou a so slzami v ociach... Clovek sa aj pripravi, ale jeho snaha je malo ohodnotena, proste je mi luto, ze nemam dobre spomienky na strednu... boli aj pekne zazitky, ale tie horsie ich vzdy zaciernili, bolo toho velmi vela. Asi tusim, ze najst dobreho pedagoga s autoritou a schopnostou naucit je tazke, ale naco teda ti "nasi dani " profesori studovali pedagogiku, ked su znechuteni nami, platmi a tak ... ved snad vedeli do coho idu... No neviem, co dalej pisat, ale je mi smutno z toho vsetkeho...
Pani Riaditelka mam Vas rada! A lutujem, ze mate takych, teda take profesorky ake tam su... (ojkrem par vynimiek- dovolim si ich menovat: P.Prof.Hrusovska, Svecova, Dzurillová, Ruzickova a P.Profesori su fajn)
Ale inak sa mi paci system zakladnej skoly, ze sa tam deticky pekne modlia a je tam fajn rodinna atmosfera...
Vela krasnych dni. . . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Soft Loader adept(ka) fóra

Na fóre od: 26. 5. 2006 Príspevkov: 19 Bydlisko: BA Reputácia: 109.7  
|
Zaslané: štvrtok, 7. septembra 2006, 15:02 Téma: |
|
|
vždy bude niekto nespokojný....
keď je učitel priatelský a ludský, tak je to slaboch čo si nevie udržať disciplínu v triede a nemá medzi žiakmi rešpekt.....
keď zas učitel dbá na disciplínu, tak je to tyran čo ťa ponižuje a psychicky depta......
ja osobne nemám školu rád, nemyslím túto našu školu ale školu ako inštitúciu.... vždy to bude postavené na tom že sa tu má udržať disciplína, aby sa to nezvrhlo na anarchiu a vždy tu bude niekto ako ty čo to bude považovať za deptanie a ponižovanie.
ja mám rád volnejší prístup, ale aspoň polka triedy vždy na moje oblúbené učitelky nadáva že nič nenaučia. A tie čo akože naučia zas podla mňa často zbytočne triedu stresujú a potom je v nej dusná atmosféra. Hovorím to aj o mojej bývalej zš nie na bachovej, tam sme na stresovanie mali expertky.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
hosť fóra
|
Zaslané: štvrtok, 7. septembra 2006, 15:31 Téma: Re: Pani Riaditelke |
|
|
| Exstudentka napísal(a): | | Vy ste uplne najlepsi clovek na skole |
A to hovoríš preto, lebo ťa neučila. Keby ťa učila, asi by si sa na ňu sťažovala tak isto, ako na väčšinu ostatných.
| Exstudentka napísal(a): | | boli aj pekne zazitky, ale tie horsie ich vzdy zaciernili, bolo toho velmi vela. |
To isté môžem povedať aj ja o mojich bývalých školách a dnes som zamestnaný v školstve.
| Exstudentka napísal(a): | | Asi tusim, ze najst dobreho pedagoga s autoritou a schopnostou naucit je tazke, ale naco teda ti "nasi dani " profesori studovali pedagogiku, ked su znechuteni nami, platmi a tak ... ved snad vedeli do coho idu... |
Treba sa zobudiť, otvoriť oči a ako dospelý človek konečne pochopiť, že svetu vládne priemer. V hociktorom povolaní... Väčšina lekárov sú priemerní, väčšina policajtov sú priemerní, väčšina robotníkov sú priemerní... prečo by práve všetci učitelia mali byť prvotriedni ??? Čo učitelia sú nejaký špeciálny živočíšny druh, ktorý sa vymyká prírodným zákonom?
| Exstudentka napísal(a): | | ojkrem par vynimiek- dovolim si ich menovat: P.Prof.Hrusovska, Svecova, Dzurillová, Ruzickova a P.Profesori su fajn |
Čože? Šesť alebo dokonca viac dobrých učiteľov je "pár výnimiek"? Nie si nejaká náročná? Neželám ti to, ale počkaj, až sa dostaneš na nejakú školu, kde nebudeš môcť vymenovať ani jednu výnimku, a už vôbec nie ŠESŤ! Mne sa to stalo na vysokej škole a to som si myslel, že horšie ako na gymnáziu (nehovorím o našom) to už byť nemôže. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslané: štvrtok, 7. septembra 2006, 15:39 Téma: Re: Pani Riaditelke |
|
|
| Exstudentka napísal(a): | Pani Riaditelka,
mam k Vam velku uctu, |
V českom filme, myslím, že sa volal - Ako básnici přicházejí o iluze- sa hovorí: I vúl si zaslouži úctu, když má funkci...
Dúfam, že si to nemyslela takto, ale ďakujem, potešilo ma to.
A atmosféra je vždy taká, akú si ju spoločne urobíme.
Ako som napísala vo svojom príhovore, že vždy nájdeme to, čo očakávame, že nájdeme...
Posielam ti anjela dobrej pohody. _________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
hosť fóra
|
Zaslané: štvrtok, 7. septembra 2006, 15:48 Téma: |
|
|
| ... a ešte som zabudol dodať, že teba na tejto škole učili iba niektorí učitelia, čiže takto zahlásiť do éteru že všetci okrem X výnimiek sú nanič je brutálne neférové, keď mnohých z 50 či 60 učiteľov či koľko ich tu máme si nikdy nezažila na vyučovaní ako tvojich učiteľov. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslané: štvrtok, 7. septembra 2006, 15:51 Téma: |
|
|
| Soft Loader napísal(a): | vždy bude niekto nespokojný....
keď je učitel priatelský a ludský, tak je to slaboch čo si nevie udržať disciplínu v triede a nemá medzi žiakmi rešpekt..... |
Súhlasím s tebou, tak ako je každý človek osobitý, je aj učiteľ len človek... A metódy ani výsledky učenia sa nedajú odvážiť ani odmerať, preto aj hodnotenie jednotlivých učiteľov bude rôzne, lebo každý do toho vloží svoje vlastné "JA".
No...už nám nezostáva nič iné, len sa svedomito pripravovať na vyučovanie. O mne to platí tiež, dúfam, že sa z tej jedenástej lekcie z angličtiny pohnem dopredu.
Tak nech nám to vyjde.  _________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžeš tu založiť novú tému Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky Nemôžeš v tomto fóre hlasovať Môžeš zasielať prílohy Môžeš sťahovať prílohy
|
|