|
Spojená škola sv. Vincenta de Paul (Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
|
| Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému |
| Autor |
Príspevok |
Rudiger štamgast fóra

Na fóre od: 17. 5. 2006 Príspevkov: 132 Bydlisko: Sis.gov.sk,Lamky.net , Hojko.com Reputácia: 146.4  
|
Zaslané: štvrtok, 5. októbra 2006, 19:02 Téma: |
|
|
| ne zial nee. ja uz som si vsetko vybavil davno to je moj nazor a zavdacenie pani riaditelke co vsetko pre mna spravila........ Teraz po dlhyyych rokoch som si to uvedomyl. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mária Švantnerová riaditeľka školy

Na fóre od: 24. 5. 2006 Príspevkov: 133
Reputácia: 630.6   Hlasovania: 1
|
Zaslané: piatok, 6. októbra 2006, 9:22 Téma: |
|
|
| Rudiger napísal(a): | Ale niektorí ziaci si toho nevazia a nicia majetok skoly...  |
Preto by som bola rada, spolu s mojimi kolegami a kolegyňami, aby ste vy, žiaci a študenti, ktorí si to uvedomujete, upozornili svojich spolužiakov, ktorí- možno len tak, z recesie- ničia všetko, čo im príde pod ruku .
A povedali im, že pekné prostredie, ktoré sa vám snažíme každé prázniny pripraviť k začiatku školského roka, slúži predovšetkým vám, našim žiakom, aby ste sa cítili v škole dobre.
Pekné zážitky v škole ti prajem.  _________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rudiger štamgast fóra

Na fóre od: 17. 5. 2006 Príspevkov: 132 Bydlisko: Sis.gov.sk,Lamky.net , Hojko.com Reputácia: 146.4  
|
Zaslané: piatok, 6. októbra 2006, 14:35 Téma: |
|
|
Ja o tom viem obzvlast ked vam nicia vasu snahu aku som videl cez prazdniniako vy osobne malujete okna a nikto si to nevazi..Ked vam volala dcera ze odlieta na dovolenku a vy ste nesli na letisko ju vyprevadit ale ste zosatali a natierali okna a ziaci vam to krytyzuju samozrejme aj dvere este vam to ty ...... skritizovali Nevdacnici....
Maly by sa hanbyt  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lestat hosť fóra
|
Zaslané: sobota, 30. decembra 2006, 14:15 Téma: |
|
|
| Rudko ty by si sa mal hanbit hlavne za svoj pravopis...Nie som ziaden jazykovedec a tiez niekedy spravim primitivne chyby ale tie tvoje su fakt brutal... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Majlo virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 3. 12. 2006 Príspevkov: 624 Bydlisko: Under the bridge Reputácia: 387   Hlasovania: 3
|
Zaslané: sobota, 30. decembra 2006, 19:50 Téma: |
|
|
| Lestat napísal(a): | | Rudko ty by si sa mal hanbit hlavne za svoj pravopis...Nie som ziaden jazykovedec a tiez niekedy spravim primitivne chyby ale tie tvoje su fakt brutal... |
pozri sa na chyby THE WALL "sy" a.i. _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Majlo virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 3. 12. 2006 Príspevkov: 624 Bydlisko: Under the bridge Reputácia: 387   Hlasovania: 3
|
Zaslané: sobota, 30. decembra 2006, 19:53 Téma: |
|
|
A pani riaditelka IS VEEEEEERY GOOOOOOOOOD  _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ipsilon štamgast fóra

Na fóre od: 5. 10. 2006 Príspevkov: 117
Reputácia: 477.7  
|
Zaslané: sobota, 30. decembra 2006, 21:52 Téma: |
|
|
| Lestat napísal(a): | | Rudko ty by si sa mal hanbit hlavne za svoj pravopis...Nie som ziaden jazykovedec a tiez niekedy spravim primitivne chyby ale tie tvoje su fakt brutal... |
Tu by som sa Ruda zastal. Chyby v jeho príspevkoch sú hlavne ľubovoľne zamieňané tvrdé Y a mäkké I. To nepovažujem za ťažkú pravopisnú chybu práve preto, lebo používanie tvrdého Y v slovenčine nemá žiadnu logiku a opodstatnenie.
Naozaj je rovnako logické ľubovoľne pri písaní zamieňať tvrdé Y s mäkkým I, ako to robí Rudo, ako je pseudo-logické stráviť roky v škole bifľovaním sa nezmyselných (z hľadiska logiky ľubovoľne, lebo iba podľa etymológie zostavených) zoznamov takzvaných „vybraných“ slov a absurdných pravidiel písania koncoviek s tvrdým Y alebo mäkkým I.
Upozorňujem na špeciálnu tému diskusného fóra, kde sme tému tvrdého Y už podrobne rozobrali zo všetkých strán a napísali okrem iného toto:
| Ipsilon napísal(a): | od veku 6 rokov sú deti na Slovensku sekírované za takzvané „hrúbky“, akoby šlo o najzávažnejšiu chybu v pravopise.
Práve naopak. Zámena Y za I v slohovej úlohe je tá najtriviálnejšia, najmenej dôležitá chyba, pretože výskyt Y v slovenčine nemá logické opodstatnenie.
Nič lepšie neilustruje nesprávnosť slovenského školského systému, ako dôraz, ktorý sa v našich školách kladie na „správne“ písanie Y.
Čiže dôraz sa v celej výučbe slovenského jazyka kladie práve na to, čo je v ňom momentálne úplne najnelogickejšie! |
_________________ Vo všetkom, čo píšem do diskusného fóra, sa môžem hlboko míľiť...
Snažťe sa ma o tom prosím presvedčiť silními argumentmi... Radšej slovními ňež takímito:  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžeš tu založiť novú tému Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky Nemôžeš v tomto fóre hlasovať Môžeš zasielať prílohy Môžeš sťahovať prílohy
|
|