Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage

PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Príhovor k otvoreniu nového školského roka
Choď na stránku Predošlá  1, 2

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Plusy a mínusy
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Rudiger
štamgast fóra
štamgast fóra

Na fóre od: 17. 5. 2006
Príspevkov: 132
Reputácia: 146.4

PríspevokZaslané: štvrtok, 5. októbra 2006, 19:02    Téma: Odpovedať s citátom

ne zial nee. ja uz som si vsetko vybavil davno to je moj nazor a zavdacenie pani riaditelke co vsetko pre mna spravila........ Teraz po dlhyyych rokoch som si to uvedomyl.
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy

Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: piatok, 6. októbra 2006, 9:22    Téma: Odpovedať s citátom

Rudiger napísal(a):
Ale niektorí ziaci si toho nevazia a nicia majetok skoly... Hnev

Preto by som bola rada, spolu s mojimi kolegami a kolegyňami, aby ste vy, žiaci a študenti, ktorí si to uvedomujete, upozornili svojich spolužiakov, ktorí- možno len tak, z recesie- ničia všetko, čo im príde pod ruku Nechápem .
A povedali im, že pekné prostredie, ktoré sa vám snažíme každé prázniny pripraviť k začiatku školského roka, slúži predovšetkým vám, našim žiakom, aby ste sa cítili v škole dobre.

Pekné zážitky v škole ti prajem. Študent

Rudiger
štamgast fóra
štamgast fóra

Na fóre od: 17. 5. 2006
Príspevkov: 132
Reputácia: 146.4

PríspevokZaslané: piatok, 6. októbra 2006, 14:35    Téma: Odpovedať s citátom

Ja o tom viem obzvlast ked vam nicia vasu snahu aku som videl cez prazdniniako vy osobne malujete okna a nikto si to nevazi..Ked vam volala dcera ze odlieta na dovolenku a vy ste nesli na letisko ju vyprevadit ale ste zosatali a natierali okna a ziaci vam to krytyzuju Hnev samozrejme aj dvere este vam to ty ...... skritizovali Hnev Nevdacnici.... Hnev

Maly by sa hanbyt Zvolanie Zvolanie Hnev
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Lestat
hosť fóra

PríspevokZaslané: sobota, 30. decembra 2006, 14:15    Téma: Odpovedať s citátom

Rudko ty by si sa mal hanbit hlavne za svoj pravopis...Nie som ziaden jazykovedec a tiez niekedy spravim primitivne chyby ale tie tvoje su fakt brutal...
Návrat hore
Majlo
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 3. 12. 2006
Príspevkov: 624
Reputácia: 387
Hlasovania: 3

PríspevokZaslané: sobota, 30. decembra 2006, 19:50    Téma: Odpovedať s citátom

Lestat napísal(a):
Rudko ty by si sa mal hanbit hlavne za svoj pravopis...Nie som ziaden jazykovedec a tiez niekedy spravim primitivne chyby ale tie tvoje su fakt brutal...

pozri sa na chyby THE WALL "sy" a.i.

virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 3. 12. 2006
Príspevkov: 624
Reputácia: 387
Hlasovania: 3

PríspevokZaslané: sobota, 30. decembra 2006, 19:53    Téma: Odpovedať s citátom

A pani riaditelka IS VEEEEEERY GOOOOOOOOOD Žmurk
štamgast fóra
štamgast fóra

Na fóre od: 5. 10. 2006
Príspevkov: 117

Reputácia: 477.7

PríspevokZaslané: sobota, 30. decembra 2006, 21:52    Téma: Odpovedať s citátom

Lestat napísal(a):

Tu by som sa Ruda zastal. Chyby v jeho príspevkoch sú hlavne ľubovoľne zamieňané tvrdé Y a mäkké I. To nepovažujem za ťažkú pravopisnú chybu práve preto, lebo používanie tvrdého Y v slovenčine nemá žiadnu logiku a opodstatnenie.

Naozaj je rovnako logické ľubovoľne pri písaní zamieňať tvrdé Y s mäkkým I, ako to robí Rudo, ako je pseudo-logické stráviť roky v škole bifľovaním sa nezmyselných (z hľadiska logiky ľubovoľne, lebo iba podľa etymológie zostavených) zoznamov takzvaných „vybraných“ slov a absurdných pravidiel písania koncoviek s tvrdým Y alebo mäkkým I.

Upozorňujem na špeciálnu tému diskusného fóra, kde sme tému tvrdého Y už podrobne rozobrali zo všetkých strán a napísali okrem iného toto:

Ipsilon napísal(a):
od veku 6 rokov sú deti na Slovensku sekírované za takzvané „hrúbky“, akoby šlo o najzávažnejšiu chybu v pravopise.

Práve naopak. Zámena Y za I v slohovej úlohe je tá najtriviálnejšia, najmenej dôležitá chyba, pretože výskyt Y v slovenčine nemá logické opodstatnenie.

Nič lepšie neilustruje nesprávnosť slovenského školského systému, ako dôraz, ktorý sa v našich školách kladie na „správne“ písanie Y.

Čiže dôraz sa v celej výučbe slovenského jazyka kladie práve na to, čo je v ňom momentálne úplne najnelogickejšie!

Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Plusy a mínusy Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Choď na stránku Predošlá  1, 2
Strana 2 z 2

Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy

SwiftBlue Theme created by BitByBit