Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage

PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Abd - ru - Shin - Vo Svetle Pravdy
Choď na stránku Predošlá  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> Viera
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 60
Reputácia: 100.2

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 12:29    Téma: Odpovedať s citátom

Ahoj Kleo, ale budem sa snažiť chodiť viac do toho kostola. Len momentálne som včera zistil hrôzostrašné skutočnosti, čo sa týka viery v Boha.
kleo
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

Na fóre od: 27. 9. 2006
Príspevkov: 12
Reputácia: 66.1

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 14:24    Téma: Odpovedať s citátom

ahoj skywalker!

Som rad ze sa budes smazit am chodit castejsie Radosť mas u mna bod! som si isty, ze ti v tom tvoje okolie pomoze ! Úsmev

co si take velmi zle zistil? podel sa so mnou.... rad by som to vedel...

Pekny den zelam Žmurk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu
BaPhomet
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

Na fóre od: 28. 9. 2006
Príspevkov: 8

Reputácia: 64.5

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 15:31    Téma: Odpovedať s citátom

Ahoj Kleo, prepáč, je mit to trošku trápne, čital som tvoje príspevky a stále neviem zistiť či si muž alebo žena pretože používaš rôzne koncovky na slovesách. Nechápem

napr. si napísal/a:

citát:
som si isty

citát:
ale som sa nad tym zamyslela

čo ma vedie ku otázke: Píše sem iba jeden/jedna Kleo?

Budem rád keď mi s úsmevom odpovieš a vyvedieš ma z mojich pochybností.

Úsmev Úsmev Úsmev
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail
polovodič
hosť fóra

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 15:52    Téma: Odpovedať s citátom

Skywalker napísal(a):
Len momentálne som včera zistil hrôzostrašné skutočnosti, čo sa týka viery v Boha.

Tak to sme napätí...
Návrat hore
polovodič
hosť fóra

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 15:54    Téma: Odpovedať s citátom

kleo napísal(a):
Som rad ze sa budes smazit

aaaa, no prosim, satanizmus! smazit v pekle!
Návrat hore
Láskožrút
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

Reputácia: 64.7

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 20:20    Téma: Re: Odpoved Láskožrutovi ohľadom lásky Odpovedať s citátom

BaPhomet napísal(a):
Ak je láska snaha o zjednocovanie sa zo všetkým, ako to že ja cítim lásku len k niektorým ľuďom? Ja sa vôbec netúžim zjednocovať so všetkým živým... Otrasné

To je v poriadku, že po tom netúžiš. Sám seba tým trestáš, pretože sa pripravuješ o najväčšie mysliteľné šťastie, aké človek môže zažiť. Najväčšie mysliteľné šťastie môže človeku dať iba dokonalá, čistá, teda božská láska. A tá je práve definovaná ako snaha stále viac a viac sa zjednocovať so všetkým, čo je živé.

Ale samozrejme nikto nie je nútený snažiť sa o božskú lásku. Potom nech sa však taký človek nečuduje ani nesťažuje, že nie je natoľko spokojný, ako by mohol byť...

BaPhomet napísal(a):
Azda existujú ľudia milujúci všetkých, ale to je výnimočné...

Máš pravdu. Ježiš Kristus bol výnimočný a rovnako výnimoční sú ľudia, ktorí skutočne nasledujú jeho príklad. (Čiže "beriem to v ohľad", Skywalker.)

BaPhomet napísal(a):
Okrem toho, akú cenu má láska človeka, ktorý miluje všetkých, čiže sa o jeho priazeň netreba snažiť Otázka

Nad tým som nikdy nerozmýšľal. Nezdá sa mi to dôležitá otázka. Na všetko sa pozerám z perspektívy človeka, ktorý má na výber: chcem milovať božskou láskou, alebo nechcem milovať božskou láskou.

Ak nemá záujem milovať božskou láskou a dáva prednosť čiastkovým nedokonalým láskam (k určitej osobe / veci / zvieraťu), je to úplne v poriadku. Iba sa taký človek sám pripravuje o najväčšie blaho (biblickou rečou "nebeské kráľovstvo"), aké môže každý človek zažiť už tu na zemi počas svojho života.

BaPhomet napísal(a):
Narážam na odvekú múdrosť, že bez zla by neexistovalo ani dobro (jing a jang, peklo a nebo, nazývajte to ako chcete...). Z toho vyplýva že bez nenávisti by neexistovala láska, čiže sú obidve rovnako dôležité...

Myslím si, že tieto formulácie sú dosť nedbalé a nepresné.

Ide o to, že keby si nikdy v živote nezažil zlo, nemohol by si oceniť ani dobro, ktoré zažívaš.

Príklad: ak celý deň hladuješ a na večeru zješ jeden krajec suchého chleba, bude ti chutiť viac, ako by ti chutila luxusná večera po dni normálneho stravovania. To je objektívny fakt.

Poučenie z toho je takéto: kedykoľvek sa nám v živote stane niečo nepríjemné alebo cítime psychickú či telesnú bolesť, treba za ňu byť vďačný.

Pretože len vďaka minulým či terajším nepríjemnostiam dokážeme neskôr o to viac vychutnať všetko, čo nie je nepríjemné ani bolestné.

Preto tí, čo najviac trpia, majú v skutočnosti dôvod jasať: pretože práve ich utrpenie je zárukou ich o to väčšieho budúceho šťastia a blaha.

To je vysvetlenie Ježišových slov:

citát:
Blahoslavení sú plačúci, lebo oni budú potešení.

(Matúš kapitola 5, verš 4)

BaPhomet napísal(a):
Pravdepodobne je láska vec, ktorá sa nedá rozumovo pochopiť, čiže inteligencia je tu na obtiaž.(?) Nechápem

V tomto nesúhlasím s Tebou ani so Skywalkerom.

Láska je jednoduchá vec, ktorá sa dá ľahko vysvetliť, pochopiť aj definovať. Už ťažšie je praktizovať lásku tak, ako ju učil Ježiš a iní učitelia viery. Inteligencia pritom nie je nikdy na obtiaž, práve naopak.

Samozrejme rešpektujem, BaPhomet a Skywalker, ak máte na všetky diskutované témy celkom iný názor ako ja. Úsmev
Návrat hore
kleo
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 21:22    Téma: Odpovedať s citátom

ahoj BaPhomet

no pise sem len jeden kleo a to som asi ja
no prepac ale to ,,a" sa mi sem dajako plete, lebo sa snazim rychlo pisat....

staci ti toto za odpoved?

zelam ti pekny vecer! Úsmev
Návrat hore
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 23:26    Téma: Láska a odpovede rôznym uživateľom ! Odpovedať s citátom

Reakcia k BaPhometovmu príspevku :

Zdravíčko priateľ môj. Kleo je žena, respektíve, mladá slečna, ktorá disponuje veľkým darom silnej viery. Je to moja najlepšia kamarátka a jej snahou tu bolo presvedčiť ma, aby som chodil do kostola častejšie. Rehot
Teraz už snáď chápeš, že prečo sa tak často mýlila v rodoch Rehot
Je to slečna, ktorá je skutočne výnimočnou osobou a veľmi si ju vážim, že Renka ? Rehot Čiže, odpovedal som Ti za ňu, čo nebolo veľmi dôstojné, ale už aspoň vieš odpoveď na Tvoju otázku. Píše tým pádom iba jeden "Kleo"!

Reakcia k Polovodičovmu príspevku :

Takisto som si všimol ten preklep menom "smažiť" Rehot Určite to tak však myslené nebolo Vyplazený jazyk

Reakcia k Láskožrútovmu príspevku :

Problém je v tom, že niekto absolútne nepovažuje za najväčšie mysliteľné šťastie božskú lásku, nakoľko ani nepozná účinky a prejavy tejto najsilnejšej lásky. Nie každý má taktiež ten dar otvoriť to srdce Bohu. Trochu ma sklamalo, že takisto nevieš poradiť akýsi návod na to, ako začať milovať skutočne Boha od srdca, tak ako ho miluješ ty.

Áno, človek skutočne má na výber, to je základ, buď budem milovať Boha a zároveň ostatnch božskou láskou alebo nebudem tieto city praktizovať.

Čo sa týka toho vysvetlenia dobra a zla, plne s Tebou súhlasím, nie vždy sa však dá táto praktika praktizovať. Je to niečo také, ako keď si človek vraví, že mohlo byť aj horšie a to neviem, či je zrovna správne stanovisko. Človek by podľa mňa mal pykať len za svoje chyby, toľko dobra koľko vykáže, toľko by sa mu malo aj vrátiť v najnádhernejšom zákone zvratného pôsobenia. Keď niekto pácha hriechy, mal by byť pripravený znášať bolesť a utrpenie, a v pokore vykonať zadosťučinenie.
Okrem toho, musím poukázať aj na ten fakt, že niektorí "plačúci" ľudia nie sú vôbec ani na oplátku potešení. Vo svete existuje aj iba utrpenie. Plač Plač Plač

V čom presne so mnou nesúhlasíš v láske ? Jasné, že inteligencia je potrebná aj pri láske, ale BaPhometo to myslel tak, že lásku sa nedá chápať mozgom, ale srdcom Rehot

Je iné rešpektovať iných názory, ale stále pritom slepo uznávať iba svoj vlastný názor a nikdy nezmeniť svoje stanovisko len kvôli tomu, že nie som schopný ostatné fakty prijať Študent Rehot Smiech Smiech Žmurk

Príjemný dobrý večer !

Láskožrút
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

Reputácia: 64.7

PríspevokZaslané: sobota, 30. septembra 2006, 15:50    Téma: Odpovedať s citátom

Skywalker napísal(a):
Problém je v tom, že niekto absolútne nepovažuje za najväčšie mysliteľné šťastie božskú lásku

Prečo by to mal byť problém? Ľudia, ktorí našli božskú lásku, sú šťastnejší ako tí ľudia, ktorí ju nenašli. Čiže vládne spravodlivosť.

Pritom aj všetci tí ľudia, ktorí božskú lásku zatiaľ nenašli, môžu ju nájsť o päť minút alebo zajtra. Stačí, keď budú naozaj chcieť. Znova spravodlivosť. Takže kde je problém?

Skywalker napísal(a):
Nie každý má taktiež ten dar otvoriť to srdce Bohu.

Nesúhlasím. Každý človek má tento dar. Práve preto sú si všetci ľudia rovní.

Nie každý človek má (momentálne, zatiaľ) ochotu otvoriť srdce božskej láske, ale dar božskej lásky majú všetci ľudia rovnaký. Kto nemá ochotu otvoriť sa voči božskej láske teraz, môže tú ochotu mať o päť minút alebo zajtra, keď zistí, kde je pravda. Aj najväčší "hriešnik" má predsa vždy šancu stať sa najväčším "svätcom".

Skywalker napísal(a):
Trochu ma sklamalo, že takisto nevieš poradiť akýsi návod na to, ako začať milovať skutočne Boha od srdca, tak ako ho miluješ ty.

Nemyslím si, že človek žije nato, aby dával druhým ľuďom slovné poučenia a návody. Každý človek má dosť práce s tým, aby sám seba ustrážil a dokázal žiť v súlade s božskou láskou. Keď bude každý človek dbať na to, aby on sám svojím životom a správaním bol žiarivý príklad božskej lásky - to je ten najlepší, bezslovný návod aj pre všetkých ostatných ľudí.

Čiže príklad pôsobiaci ako magnet, ktorý strhne aj mnohých ostatných ľudí vôkol seba. Ježiš Kristus a svätci boli takýmito inšpirujúcimi a strhujúcimi príkladmi božskej lásky.

Skywalker napísal(a):
Čo sa týka toho vysvetlenia dobra a zla, plne s Tebou súhlasím, nie vždy sa však dá táto praktika praktizovať.

Nesúhlasím s tebou. Povedať, že vysvetlenie dobra a zla, že božské zákony platia iba niekedy a iba pre niektorých ľudí, je to isté, ako povedať, že prírodné zákony platia iba dočasne, občas si dajú prestávku, zemská príťažlivosť raz funguje, raz nefunguje...

Vôbec to tak nie je. Božské zákony sú ako prírodné zákony. Sú nemenné, trvalé, večné, platia vždy a všade pre všetkých ľudí.

Práve v tom je najväčšia útecha pre každého trpiaceho! Tak, ako 2x2 je 4, tak isto platí rovnica čím väčšie terajšie alebo minulé utrpenie = tým väčšie budúce blaho. Toto je nemenný, večný božský zákon.

Ak to niekto subjektívne cíti inak, tak len preto, lebo hľadá šťastie inde ako je, má o ňom pomýlenú predstavu. Avšak pre ľudí, ktorí našli dokonalé, teda božské šťastie, božskú lásku, pre nich vždy platí vyššie uvedená rovnica: čím väčšie terajšie alebo minulé utrpenie = tým väčšie budúce blaho.

(Len pripomeniem, že nájsť božskú lásku = pochopiť, že pravé šťastie človeka je v snahe stále viac a viac zjednocovať sa so všetkým, čo je živé.)

Skywalker napísal(a):
Vo svete existuje aj iba utrpenie.

Nie pre človeka, ktorý žije v súlade s práve definovanou božskou láskou. Pre takého človeka platí opak tvojej vety: vo svete pre neho neexistuje žiadne utrpenie, všetko je pre neho šťastie a dôkaz božskej lásky.

Aj to, čo ľudia, ktorí nežijú v súlade s božskou láskou, nazývajú utrpením, vrátane najväčších telesných bolestí. Znova si spomeňme na príklad Ježiša Krista a mnohých svätcov. K poznaniu, ku ktorému dospeli oni, môže dospieť aj každý z nás. Stačí, keď dostatočne otvorí srdce voči božskej láske.

Skywalker napísal(a):
V čom presne so mnou nesúhlasíš v láske ? Jasné, že inteligencia je potrebná aj pri láske

Nepochopil si ma. Ja práve tvrdím opak: inteligencia nie je vôbec potrebná pri láske. Veď som napísal, že božské zákony lásky sú také jednoduché, že ich dokáže pochopiť aj najmenej inteligentný, aj najnevzdelanejší človek. Pred božskou láskou sú si všetci ľudia rovní - génius aj hlupák.

Preto práve deti dokážu tak intenzívne precítiť a vrátiť lásku. Pretože pre lásku nie je potrebná žiadna inteligencia. U detí je, ako vieme, intelekt iba na začiatku svojho rozvoja. U dospelých, naopak, je intelekt už rozvinutý, lenže často chybným smerom, čo dospelým bráni vnímať lásku takým čistým a neskaleným spôsobom, ako to dokážu deti, u ktorých intelekt ešte rozvinutý nie je.

Zároveň však tvrdím, že hoci inteligencia na pochopenie lásky vôbec nie je potrebná, rozhodne ani neškodí, ak je niekto inteligentný. Naopak, čím je niekto inteligentnejší, tým hlbšie môže pochopiť všetky rozmery božskej lásky a dokáže byť o to lepším, strhujúcejším vzorom aj pre iných ľudí, aby aj oni pochopili božskú lásku.

Skywalker napísal(a):
ale BaPhometo to myslel tak, že lásku sa nedá chápať mozgom, ale srdcom Rehot

A to je práve to, s čím nesúhlasím. Láska sa dá chápať aj mozgom, aj srdcom. Mozog a srdce nie sú nepriatelia. Naopak, keď je človek v harmónii, mozog aj srdce mu hovoria presne to isté, aj keď každý iným spôsobom.

Srdce napovedá človeku, čo je správne, prostredníctvom intuície, citov. Mozog napovedá človeku, čo je správne, prostredníctvom myšlienok, konkrétnych slov. Ale aj srdce, aj mozog hovoria presne to isté človeku, ktorý spoznal božskú lásku.

Skywalker napísal(a):
Je iné rešpektovať iných názory, ale stále pritom slepo uznávať iba svoj vlastný názor a nikdy nezmeniť svoje stanovisko len kvôli tomu, že nie som schopný ostatné fakty prijať

Je mi ľúto, ak vznikol dojem, že slepo uznávam iba svoje vlastné názory.

Práve naopak, som ochotný kedykoľvek sa zriecť aj všetkých svojich dnešných názorov a uznať, že boli chybné.

Tvrdím však, že zatiaľ si Ty ani BaPhomet neuviedol ani jeden argument či fakt, ktorý by ma nútil zrevidovať svoje stanoviská.

Stále je však možné, že vo všetkom sa mýlim ja a vo všetkom máte pravdu vy.

Zatiaľ ste ma však nepresvedčili a preto si myslím, že to je skôr naopak. Vyplazený jazyk
Návrat hore
BaPhomet
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

PríspevokZaslané: sobota, 30. septembra 2006, 17:12    Téma: Reakcia Odpovedať s citátom

Polovodičovi:

Odporúčanie niekoho do smaženia sa v Pekle by som nenazýval satanizmom ale farizejstvom...Pevne verím, že tu išlo naozaj o preklep.( Sarkasta Alebo nie? Sarkasta )

Láskožrútovi:

Klobúk dole,
Vidím, že si presvedčený o Láske (nielen) k Bohu a vieš to podoprieť silnými argumentami. To Ti závidím. Ale aj tak mám pocit že toto presvedčenie nevyplýva z logických alebo empirických dôkazov ako skôr z konvencií a zo subjektívneho pohľadu na vec ( ktorý máme prirodzene všetci)

Ako som už napísal, ťažko Ti môžem oponovať v otázke Lásky, kde som skôr zmätený. Ale v otázke Dobra a Zla mám ešte niečo na srdci.

citát:
Myslím si, že tieto formulácie sú dosť nedbalé a nepresné.

Áno tá formulácia bola nedostatočná. Pokúsim sa vysvetliť to lepšie.

Zlo nás učí o cene Dobra. V tom sa zhodneme:

citát:
Ide o to, že keby si nikdy v živote nezažil zlo, nemohol by si oceniť ani dobro, ktoré zažívaš.

Potom si napísal:

Poučenie z toho je takéto: kedykoľvek sa nám v živote stane niečo nepríjemné alebo cítime psychickú či telesnú bolesť, treba za ňu byť vďačný.

Tu si vystihol jeden zo základných kameňov kresťanstva. Patrí k tomu aj Nastavenie druhej tváre že? A to je pre mňa kameň úrazu.

Pretože:

V prírode (ale aj vo svete ľudí) sú zlé podmienky stimulom pre "zdokonaľovanie sa". ( Nejde ani tak o zdokonaľovanie ako o prispôsobenie sa daným podmienkam - tu je tá zásadná chyba v rasistických teóriách, nejde o "dokonalú rasu" ale o prispôsobovaní sa - ale to len tak na okraj) Preto má gazela rýchle nohy, aby utiekla pred levom. Ak by gazela nastavovala druhú tvár, tak by vyhynula.

Nastavenie druhej tváre môže fungovať len v utopickej spoločnosti preto má táto fráza "iba" morálnu hodnotu.

Nesúhlasím s tým, že by som mal byť vďační za Zlo. Zlo by ma malo poučiť o cene Dobra, ale hlavne povzbudiť k náprave. Nemal by som nastaviť druhú tvár ale aspoň preventívne sa zariadiť tak, aby som ju už nastavovať nemusel.

Preto si myslím, že kresťanstvo je náboženstvo pre masy - prostých a trpiacich ľudí-otrokov v Antickej metropole a nie pre jednotlivca ktorý sa spolieha na seba, je pyšný a nechce sa uspokojiť s málom.

Ako vidím ešte som nestihol dopísať odpoveď a už je tu od teba ďaľší príspevok. To je obdivuhodné, ale ešte sa nevzdavám, aj keď to zatiaľ vyzerá na tvoju prevahu nado mňou. Je to ale prevaha kvantitatívna trúfam si tvrdiť. Sarkasta Neber to ako urážku prosím. Úsmev

And now for something completely different:

Takže podľa Klea je Kleo muž a podľa Skywalkera je Kleo:

citát:
žena, respektíve, mladá slečna, ktorá disponuje veľkým darom silnej viery. Je to moja najlepšia kamarátka a jej snahou tu bolo presvedčiť ma, aby som chodil do kostola častejšie.

Tak ja už naozaj neviem. Nechápem Šok Úsmev
Návrat hore
BaPhomet
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

PríspevokZaslané: sobota, 30. septembra 2006, 17:23    Téma: Ešte niečo Odpovedať s citátom

Počul som, že pri Káhire je neveriteľne veľké smetisko, kde žije veľký počet ľudí živiaci sa zbieraním odpadkov. Jeden cestovateľ ktorý navštívil toto miesto, tvrdil že medzi týmito ľudmi nachádzal vicej štastia ako medzi ľudmi žijúcim v ktoromkoľvek veľkomeste. Pochybujem že používaju peniaze a neviem či majú nejaké náboženstvo.

To ma vedie k otázke: Je štastie otázka materiálneho zabezpečenia či náboženstva?
Návrat hore
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: sobota, 30. septembra 2006, 20:18    Téma: Oznamenie ! Odpovedať s citátom

Prijemny dobry vecer vam prajem. Je mi velmi luto, ze dnes vecer sa nemozem plnohodnotne zapojit do nasej diskusie, ale prave teraz som u mojej priatelky, pretoze idem na nocnu brigadu do Carrefouru, mrzi ma, ze dnes vecer nebudem moct napisat prispevky, vynahradim to zajtrajsim dnom, pokusim sa o presnu odpoved na BaPhometove i Laskozrutove prispevky. O desiatej hodine uz zacnem pracovat a pridem az o siedmej rano domov, nastastie, budem moct ist spat a na forum pridem az okolo jednej hodiny poobednajsej.

Prajem vam vsetkym prijemny dobry vecer.

Pozdravujem BaPhometa a vsetkych ostatnych.

William Hviezdoslav
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

Na fóre od: 25. 5. 2006
Príspevkov: 32

Reputácia: -125.6
Hlasovania: 2

PríspevokZaslané: sobota, 30. septembra 2006, 21:48    Téma: Re: Oznamenie ! Odpovedať s citátom

Skywalker napísal(a):
O desiatej hodine uz zacnem pracovat a pridem az o siedmej rano domov, nastastie, budem moct ist spat a na forum pridem az okolo jednej hodiny poobednajsej.

Už zas neideš do kostola? Rehot Rehot Rehot
Návrat hore
kleo
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: nedeľa, 1. októbra 2006, 12:57    Téma: Odpovedať s citátom

ahoj William Hviezdoslav

ano uz zase nejde do kostola, som s nim o tom vypravala, ale predsa aj spat musi.... a nutit ho nebudem a okrem toho u nas v petrzke je omsa aj o 18:30 takze... kludne moze ist... Vyplazený jazyk (aj ked viem ze v tedy bude v devinske...pravdepodobne)

ahoj Polovodič

bol to skutocne len preklep a myslim ze to kazdy pochopil....

ahoj BaPhomet

pocula som, ze si jurajov kamarat, som baba skywalker ma pravdu to co napisal ,,Kleo je žena, respektíve, mladá slečna, ktorá disponuje veľkým darom silnej viery. Je to moja najlepšia kamarátka a jej snahou tu bolo presvedčiť ma, aby som chodil do kostola častejšie. " ano skutocne to bolo mojim zamerom, ale neskor som pochopila ze nema cenu ho tam nutit.... ale nevravim, ze na to kaslem! vsak juraj tam coskoro pojde Radosť

chcem sa ti ospravedlnit aj za to klamstvo co som ti napisala ,,no pise sem len jeden kleo a to som asi ja
no prepac ale to ,,a" sa mi sem dajako plete, lebo sa snazim rychlo pisat...." ja nezvyknem klamat a samanemam rada, ked mna niekto klame. takze sa ti ospravedlnujem a myslim si, ze ked poznas juraja osobne, tak si mu aj tak veril asi viac ako mne Úsmev

majte sa zatial pekne... Žmurk Úsmev
Návrat hore
BaPhomet
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

PríspevokZaslané: nedeľa, 1. októbra 2006, 13:14    Téma: Kleo.... Odpovedať s citátom

...nemusiš sa mi ospravedlňovať, je to v poriadku že si klamala Úsmev.
Aj keď neviem prečo...

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> Viera Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Choď na stránku Predošlá  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
Strana 4 z 5

Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy

SwiftBlue Theme created by BitByBit